Bayramda O Kadrodaki Personelin Maaşları Kesilecek

Bayramda O Kadrodaki Personelin Maaşları Kesilecek
Toplum Yararına Hizmet Programı kapsamında görevlendirilen kurumlarda temizlik ve bakım onarım faaliyetleri yürüten personele Nisan ayında maaş kesintisi yapılacaktır. Yapılacak olan kesinti için nasıl bir hesaplama yapılacaktır? Kesintiler hangi günleri kapsamaktadır?

Toplum yararına hizmet programı kapsamında görevlendirilen kurumlarda temizlik ve bakım onarım faaliyetleri yapan personelin resmi tatillerde maaşları kesilmektedir. Peki bu kesintiler neye göre hangi hesaba göre yapılır.

typ-kesinti.jpeg

Typ kapsamında görevlendirilen personelin maaşları şu işkurun belirttiği usule göre şu şekilde hesaplanır; "Her bir katılımcıya, 22/05/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu hükümleri çerçevesinde asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret miktarının katılım sağlanan gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar kadar ödeme yapılır."

Yani TYP personeli ücretlerini ayda çalıştığı gün sayısı kadar alırlar. Asgari ücretin günlük kat sayısı ile çalışılan gün sayısı çarpılarak TYP personelinin aylık maaşı bulunur.

Yani bayramda çalışılmayan günlerin ücreti TYP personelinden kesilecektir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak: İşkur https://www.iskur.gov.tr/is-arayan/aktif-isgucu-programlari/toplum-yararina-programlar-typ/

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.