Bayramda eczaneler, kargolar, noterler, borsa açık mı / kapalı mı olacak?

Bayramda eczaneler, kargolar, noterler, borsa açık mı / kapalı mı olacak?
Ramazan Bayramı öncesinde, 10 Nisan Çarşamba gününe denk gelen bayram tatili için, 8 Nisan Pazartesi ve 9 Nisan Salı günleri kamu çalışanlarına idari izin verilecek. Bu dönemde, kamu kurumları, bankalar, borsa, eczaneler, noterler ve muhtemelen PTT gibi yerler kapalı olacak. Vatandaşlar, bayram tatili öncesinde kamu kurumlarında işlerini halletmeye çalışırken, özellikle bankalar, kargolar, eczaneler, noterler, borsa ve PTT'nin çalışıp çalışmayacağı konusunda bilgi arayışı içindeler.

8-9 Nisan tarihleri, Ramazan Bayramı tatili öncesinde idari izin kapsamında değerlendirilmiş olup, bu dönemdeki çalışma durumları şöyle olacak.

  • Bankalar: 8 Nisan Pazartesi günü özel bankalar hizmet verecek, 9 Nisan Salı günü ise öğleden sonra kapalı olacak.
  • Kargo Firmaları: Bayram öncesinde çalışmalarına devam edecek, pazartesi ve salı günü açık olacaklar.
  • Eczaneler: Pazartesi günü normal çalışma saatlerinde açık olacak, Salı günü yarım gün hizmet verecek. Bayram tatilinde nöbetçi eczaneler çalışmaya devam edecek.
  • Noterler: 8 Nisan Pazartesi günü açık olacak, 9 Nisan Salı günü ise yarım gün hizmet verecek.
  • Borsa İstanbul: 8 Nisan Pazartesi günü tam gün, 9 Nisan Salı günü ise 13.00’a kadar açık olacak.

bayramda-eczaneler-kargolar-noterler-borsa-acik-mi-kapali-mi-olacak.webp

Bayramın ilk günü bazı iş yerleri öğlene kadar hizmet vermektedir. Bazı işyerleri de arife günü yine öğlene kadar açık olup, öğleden sonra kapalı olmaktadır. İşyerinden işyerine bu durum değişkenlik gösterebilir.

Eski bayramlarda arife günü de dahil olmak kaydıyla birçok iş yeri kapalı kalmaktaydı. Ancak günümüzde bayramların eski tadı olmadığı için eskisi gibi tam kapanma olmamakla birlikte, alışveriş yapılacağı düşünülerek birçok iş yeri bayramın ilk günü dahi öğleden sonra işyerlerini açmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.