Başvuran aileye 1.600 TL nakit destek ödemesi yapılacak! Kimlik kartıyla ödeme almak için…

Başvuran aileye 1.600 TL nakit destek ödemesi yapılacak! Kimlik kartıyla ödeme almak için…
Devletin başlattığı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eliyle yapılan nakit destek ödemeleri 2024 yılı Mayıs ayı itibariyle devam ediyor. Asker ailelerine yönelik düzenlenen destek programı kapsamında 2024 yılında nakit yardım ödeneği hesaplara yatırılmaya başlandı. Asker ailesine yapılan 1.600 TL'lik destek ödemesi nasıl alınabilir? İşte detaylar

Vatani görevini yerine getirebilmek için görev yerinde bulunan askerlerin arkada bıraktığı anne ya da babası, evli ise eşi sosyal destek ödemelerinden kesintisiz olarak devam ediyor. Gündelik hayatına devam ettirmekte zorlananlar, sosyal güvencesi bulunmayanlar, 3294 sayılı kanun kapsamı içerisinde tüm şartları karşılayan ihtiyaç sahibi aileler askerlik görevi süresi boyunca nakdi olarak destekleniyor.

Asker olarak görevini yapanlar eğer evli ise eşine, bekarsa anne ya da babasına nakit destek ödemesi yapılıyor. Asker ailesi olup nakit destek ödemesinden faydalanmak isteyenlerin sadece kimlik kartı ile başvuru merkezine giderek talebini iletmesi yeterli görülüyor.

Asker Destek Ödemesine Nasıl Başvurulur?

Asker destek ödemesi her ay için ayrı ayrı hesaplanıp ödemeler iki ayda bir yapılıyor. Aylık 800 TL 2 ayda bir 1.600 TL düzenli olarak yapılan nakit destek ödemesinden tüm asker aileleri faydalanabiliyor. Bu destek iki ayda bir ödeniyor olup 12 ay boyunca kesintisiz olarak ihtiyaç sahibi ailelere sunuluyor.

Düzenli destek ödemesinden faydalanmak isteyen asker ailesi e-devlet platformu üzerinden başvuruda bulunabilir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ait muhtaç asker ailesi yardımı hizmetinden her Türk vatandaş yararlanabilir.

İsteyenler ikamet ettiği il ya da ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına bizzat giderek başvurun formunu doldurabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.