Asgari ücrette artış yapılacak mı? Asgari ücret artışı ne zaman yapılacak?

Asgari ücrette artış yapılacak mı? Asgari ücret artışı ne zaman yapılacak?
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, milyonlarca emekli ve asgari ücretli vatandaşın merakla beklediği zam konusunda açıklamalarda bulundu.

Yılmaz, asgari ücrette %100'ün üzerinde bir artış yapıldığını ve vergiden muaf hale getirildiğini belirtti. Ayrıca, emeklilere yönelik sıkıntıların farkında olduklarını ve Temmuz ayında yeni bir değerlendirme yapılacağını ifade etti.

16 milyonu aşan emekli sayısı ile ilgili olarak geçmişte yapılan düzenlemelerle yaklaşık 300 milyar lira tutarında bir artış sağlandığını belirten Yılmaz, emeklilerin sıkıntılarının öncelikleri arasında olacağını söyledi. 1 Nisan'dan sonra herhangi bir sürprizin beklemediğini ve OVP'nin yol haritasının adım adım hayata geçirileceğini dile getirdi.

Yılmaz, enflasyonun yılın ikinci yarısından itibaren belirgin şekilde düşeceğini ve 2026'da tek haneli enflasyon hedeflendiğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.