Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Ailelere Bayram Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Ailelere Bayram Yardımı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ailelere bayram yardımı yapılacak. Söz konusu yardımlar için bütçe ayıran bakanlık dar gelirli ailelerin desteklenmesi amacıyla başvuru şartlarını karşılayan ailelere maddi yardımda bulunacak. Peki başvuru şartları nelerdir? Başvurular nereden yapılacak?

Ramazan Bayramı haftasına gireceğimiz şu günlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere maddi yardımda bulunulacağı iletildi. Söz konusu ailelere yardım hangi kriterler göz önünde bulundurularak yapılacak? Başvurular nereden yapılacak?

sosyal-yardim.webp

Başvurular e devler üzerinden alınacaktır. Başvuru yapacak olan vatandaşlar https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvurularını yapacaklardır. Başvuru yapacak olan vatandaşların aylık gelirinin hane halkına bölünmesi sonucunda ortaya çıkacak olan tutarın asgari ücretin 3/1'inden fazla olmaması gerekiyor.

Ailelere yapılacak olan yardımlar ailede yaşayan kişi sayısına, ailede yaşayan çocuk sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Hane halkından sadece bir kişinin başvurusu dikkate alınarak değerlendirmeler yapılacaktır. Başvurular şahsen aile ve sosyal hizmetler il ve ilçe müdürlüklerine dilekçe ile de yapılabilmektedir. Ailelerin durumlarına göre toplamda 1100 TL tutarına kadar yardım yapılabilmektedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

50 Yorum