2024-2025 KYK yurt ücretlerine zam geldi!

2024-2025 KYK yurt ücretlerine zam geldi!
2024-2025 eğitim öğretim yılı başlamadan KYK yurtları zamlandı. Bakanlık tarafından alınan kararla %50 zam hesaplara nasıl yansıdı? İşte ayrıntılar

KYK yurtları okullar açılmadan önce zamlandı. 2024-2025 eğitim öğretim yılında KYK'da kalmayı düşünenler için ücretler artırıldı. Hem depozito hem de yurt aylık ücretlerinde belirgin bir artış yapıldı. Ardından konuyla ilgili bir paylaşım geldi.

15 Eylül saat 23.00'a kadar Eylül ayının yurt ücretlerine ya da depozito fark ücretlerini ödemeyenler uyarıldı. Yurt ile var olan ilişkilerinin kesileceği bilgisine yer verildi. KYK'da daha önceden kayıtlı olanlar yurt kayıtlarının silinmemesi için belirtilen tarihe kadar ücreti yatırması gerekecek.

YENİ KYK ÜCRETİ NE KADAR OLDU?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından alınan son dakika kararı ile 2024-2025 eğitim öğretim yılı KYK yurt ücreti %50 oranında zamlandı. Bu zam sonrası geçtiğimiz yıl 570 TL olan KYK yurt ücreti 855 TL olmuş oldu. Belirtilen ücretler hem ara sınıf öğrencileri hem de KYK'ya ilk kez başvuruda bulunacak olan öğrenciler için geçerli olacak.

KYK yurt ücreti ayın sonuna kadar yatırılabilir ancak KYK depozito ücreti 15 Eylül tarihine kadar yatırılmalıdır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.