Yurt ve burs başvurusu alınmaya ne zaman başlıyor?

Yurt ve burs başvurusu alınmaya ne zaman başlıyor?
Üniversite kayıt hakkına sahip öğrenciler şimdilerde KYK yurt ve burs başvurusunun ne zaman açılacağını öğrenmeye çalışıyorlar. Peki KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman alınmaya başlayacak? İşte o merak edilen önemli detaylar...

2024 yılı KYK yurt ve burs başvuruları üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından milyonlarca öğrencinin gündeminde. Geçtiğimiz yıl KYK yurt başvuruları 29 Ağustos'ta başlamıştı bu yıl da benzer tarihlerde sürecin başlaması bekleniyor.

KYK YURT VE BURS BAŞVURU EKRANI

Burs başvuruları ise 2023 yılında 12-19 Ekim tarihleri arasında alınmıştı ve 2024 için de Ekim ayı ortasında benzer bir süreç öngörülüyor. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak olup öğrencilerin gerekli bilgilere "yurtkur.gsb.gov.tr" adresinden erişebileceği belirtiliyor. e-Devlet şifresi olmayanlar ise PTT şubelerinden bu şifreyi temin edebilirler.

MEB Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.