YKS sonuçları açıklandı

YKS sonuçları açıklandı
 Yazar / MEB Hocam
ÖSYM tarafından düzenlenen YKS neticesinde yapılan tercihlerin sonuçları açıklandı. İşte detaylar...

YKS tercih sonuçları da 13 Ağustos tarihinde açıklandı. Söz konusu sonuçlar https://sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden öğrenilecektir..

YKS kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçları 16 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. Sınav sonuçlarına binaen adaylar 25 Temmuz 4 Ağustos tarihleri arasında tercihlerini yaptılar.

Bu sene Yükseköğretim Kurulu tarafından gidilen kontenjan daraltma işlemleri sebebiyle büyük titizlikle yapılan YKS tercihleri için öğrenciler ve rehber öğretmenler ter döktüler. Okullara görevlendirilen rehber öğretmenler ortaöğretim kurumlarında 25 Temmuz ve 4 Ağustos tarihleri arasında tercih danışmanı olarak görev aldılar.

Üniversite kayıtlarının ise 19 Ağustos tarihinden itibaren yapılması planlanmaktadır. Öğrencilerin şimdi ki işi ise KYK ile ilgili süreci takip etmek olacaktır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.