TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Bildirdi: ‘Beyaz Eşyaya Talep Arttı!’

TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Bildirdi: ‘Beyaz Eşyaya Talep Arttı!’
Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sığın beyaz eşyada üretimin geçen yıla oranla yüzde 3 arttığını söyledi.

Ocak ve temmuz ayları arasında satışların geçen yıla göre yüzde 10 artış gösterdiğini söyleyen TÜRKBESD Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sığın, üretim miktarına bakıldığında ise artışın yüzde 3 oranında olduğunu dile getirdi. Sığın, üretim miktarının bu yıl 19 milyon 167 bin 672 adet olduğunu belirtti.

Oranlar Şu Şekilde

Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Gökhan Sığın, geçen yılın aynı dönemine göre beyaz eşya sektörünün altı ana ürününde ihracat ve iç satışlarda yüzde 2 arttığını ve miktarın 19 milyon 101 bin 644 adet olduğunu dile getirdi.

Yaptığı değerlendirmede geçen yılın aynı dönemine göre ocak ve temmuz ayları iç satışlarının yüzde 10 arttığını söyleyen Sığın, ihracatın ise yüzde 2 azaldığını belirtti.

Sığın, geçen yılın aynı dönemine bakarak temmuz ayında iç satışların yüzde 3, ihracatın 2023`e oranlar yüzde 14 arttığını, iç satışlar ve ihracatta toplam yüzde 10 artış olduğunu söyledi. Üretim adedinin ise 2 milyon 788 bin 260 ile geçen yılın temmuz ayına kıyasla yüzde 15 arttığını belirtti.

meb hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.