O kurala uymayan ev sahiplerine ceza yağacak

O kurala uymayan ev sahiplerine ceza yağacak
 Yazar / MEB Hocam
700 bin ev sahibinin kira geliri beyannamesi vermemesi durumunda ceza alması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptıkları hatırlatmalara istinaden beyanname dönemi sonrası kira geliri sağlayan 95 bin 989 mükellefin 18,3 milyar lira matrah ve 1,2 milyar lira vergi beyan ettiklerini belirtti.

Konuyla ilgili olarak Mehmet Şimşek, "Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) bu defa, kendilerine bilgilendirme yapılan ancak halen beyanname vermeyen yaklaşık 700 bin mükellef tespit etti. Bu mükelleflerle ilgili bilgiler, haklarında cezalı işlem yapılmak üzere ilgili vergi dairelerine bildirilecek." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 700 bin mükellefin gelir getiren kira beyannamelerini henüz vermediğini ve bu durumun cezaya neden olabileceğini açıkladı.

Kira gelirlerine ilişkin beyan dönemini değerlendiren Bakan Şimşek, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bu yıl başından beri, kira geliri beyan etme yükümlülüğü olanları tespit etmek ve bilgilendirmek için bir dizi çalışma yürüttüğünü belirtti.

Ayrıca, belirli kira miktarının üzerindeki konutlar, günlük ve haftalık kiralanan kısa süreli konutlar ile iş yeri kiralarının banka hesapları üzerinden tahsil edilmesi gerektiğini vurguladı.

TOPLAM 153,4 MİLYON LİRA CEZA YOLDA

Bu çalışmada, vergi dairesi memurları tarafından 400 binden fazla adreste fiili kontroller yapıldığı bilgisini veren Şimşek, kontroller neticesinde beyanname vermediği gerekçesiyle vergi dairesine çağrılanlar için yaklaşık 153,4 milyon liralık vergi ve ceza ihbarnamesi düzenlendiğini bildirdi.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

Kaynak:Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.