KYK yurt ve burs başvuru ekranı

KYK yurt ve burs başvuru ekranı
 Yazar / MEB Hocam
Öğrencilerin YKS sonuçlarının hemen ardından şimdi de gözler KYK başvurularına döndü. Peki KYK başvuruları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

2024 yılında 8 ve 9 Haziran tarihlerinde yapılan söz konusu YKS kapsamında düzenlenen merkezi sınav sonuçları 16 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Öğrenciler 25 Temmuz ve 4 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen tercih işlemleri ile ter döktüler. Söz konusu YKS üniversite yerleştirme sonuçları ise https://sonuc.osym.gov.tr/Sorgu.aspx?SonucID=9942 linki üzerinden sorguya açık durumdadır.

İlgili sonuçlar neticesinde öğrenciler 19 ve 23 Ağustos tarihleri arasında üniversitelere kayıt işlemlerine başlayacaklar. Üniversite yerleştirme sonuçlarının hemen ardından şimdi gözler KYK yurt ve burs başvurularına döndü.

KYK başvuruları ise e-Devlet Kapısı üzerinden yurt, burs ve öğrenim kredisi olmak üzere üç başlık altında alınmaya başlanacak. 2023 yılında KYK başvuruları ise 29 Ağustos - 2 Eylül arasına e-devlet üzerinden alınmaya başlanmıştı. Söz konusu başvuru tarihleri için 2024 yılı özelinde herhangi bir tarih belirtilmemiştir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.