KYK yurt ücretleri ne kadar oldu? 1. tiple 6. tip arasında ne kadar fark var?

KYK yurt ücretleri ne kadar oldu? 1. tiple 6. tip arasında ne kadar fark var?
 Yazar / MEB Hocam
YKS tercih işlemlerinin ardından GSB KYK yurt başvurusu işlemleri yoğunlaştı. Öğrenciler 2024 GSB KYK yurtlarında 3,4,6,8 kişilik odalar için başvuru yapabilecek.

YKS tercihlerinin ardından milyonlarca öğrenci KYK yurtlarına başvuru yapmaya hazırlanıyor. Sonuçların ardından yükseköğrenim programına yerleşen öğrenciler KYK'larda kalma imkanı bulacak. Peki 2024 KYK fiyatları ne oldu?

KYK yurt ücretleri odanın tipine göre farklılık gösteriyor. 1. tip odalardan 6. tip odaya kadar farklı ücretler ödeniyor. KYK 2024 başvuruları ve ödemeler ne zaman yapılacak?

2024 KYK yurt başvuruları için henüz net olarak tarih açıklanmadı. E-devlet üzerinden yapılacak alınan yurt başvuruları geçen sene 19 Ağustos 2023 tarihinde açıklanmıştı. Aynı yıl yurt başvuruları da 29 Ağustos- 2 Eylül arasında alınmıştı.

2024-2025 döneminde KYK yurt ücretleri hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı. Geçen yıl 1. tip odalarda 345 TL ödenirken 6. tip odalara 570 TL ödeniyordu. Yakın tarihte yurt başvuruları ve ücretler hakkında açıklama gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.