Kira Zam Oranı Belli Oldu! Tavan Kaç?

Kira Zam Oranı Belli Oldu! Tavan Kaç?
TÜİK`in Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıklaması üzerine Eylül ayı kira zam oranları da belli oldu. Peki kira artış tavanı nereye çıktı?

Konut kiralarında yüzde 25 zam tavanı kaldırılmıştı. Bu yıl ki kira zam oranı belli oldu. Konut ve iş yerleri için yeni kira artış oranı yüzde 64,91 oldu.

Kira fiyatlarıyla ilgili açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı ; ‘birçok ilimizde kira fiyatları satış fiyatının iki katından fazla prim yaptı. Örneğin İstanbul’da son bir yıllık süreçte konut fiyatları ortalama yüzde 25 artarken, kira fiyatları yüzde 40 seviyesinde arttı’ şeklinde konuştu.

Bazı illerde kira artış oranları düşük kalırken bazı illerde ise yüzde 40 ları buldu. Antalya, Muğla gibi illerde kira zam oranları normalleşme kaydetti.

Yatırım İçin Nereleri Tercih Edebiliriz?

Yatırım düşünenler için ise Ankara ilinin avantajlı olduğunu söyleyen Özelmacıklı, burada kiraların son 1 yılda yüzde 60’ın üzerinde arttığını, satılık fiyatlarının ise yüzde 25 seviyelerinde kaldığını dile getirdi.

Aslında yatırım fırsatı birçok ilimizde var diyen Mustafa Hakan Özelmacıklı, ‘Çanakkale’de daha önce 25-26 yıla kadar çıkan amortisman süresi 16 yıla, Adana’da 2 yıl önce 25 yıla kadar çıkan kira amortisman süreleri 15 yıla, Kayseri’de ise 25 yıla kadar çıkan amortisman süresi 16 yıla kadar düştü’ şeklinde konuştu.

meb hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.