İstanbul'da Ekmek Ne Kadar 2024? İstanbul'da Ekmeğe Zam Geldi Gramajı Da Düşürüldü!

İstanbul'da Ekmek Ne Kadar 2024? İstanbul'da Ekmeğe Zam Geldi Gramajı Da Düşürüldü!
İstanbul'da ekmek ne kadar 2024 yılı için bugünlerde en çok sorulan sorular arasında yer alıyor. Çünkü İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırınlar tarafından düzenlenen Mayıs ayı meclis toplantısında bir oylama yapıldı ve yapılan oylama sonrasında 15 Mayıs'a kadar ekmek fiyatlarına zam yapılmasına karar verildi. Alınan karar bununla da sınırlı kalmayıp, beraberinde ekmeğin gramajının düşürülmesi gündeme geldi. Peki neden ekmeğin fiyatı erken zamlandı? Ekmeğin gramajı neden düşürüldü?

İstanbul'da ekmek ne kadar 2024 yılının, Türkiye nüfusunun yaklaşık 1/6'sını içerisinde barındıran en kalabalık şehrinde yaşayan insanları tarafından bugünlerde yanıtı en çok araştırılan soruları arasında yer alıyor. Çünkü Meka kentte ekmek fiyatlarında değişikliğe gidildi.

Hatırlanacağı gibi İstanbul'da son olarak 2023 Aralık ayında ekmek fiyatları güncellenmişti. Yapılan güncelleme ile 210 gram ekmeğin fiyatı azami 8 TL olarak belirlenmişti.

İstanbul'da Ekmek Ne Kadar 2024?

İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlı fırınların Mayıs ayı meclis toplantısında, ekmek fiyatları ile ilgili oylama yapıldı. Yapılan oylama sonrasında İstanbul'da 15 Mayıs'a kadar 200 gram ekmeğin 10 TL olarak zamlanması yönünde karar alındı.

Ancak alınan zam kararının uygulanması için 15 Mayıs beklenmedi. Ekmeğin gramajo düşürülerek, fiyatına %31.25 oranında zam yapıldı. Ve böylece 200 gram ekmek fiyatı İstanbul'lu vatandaşlar için 10 TL olarak belirlendi.

İstanbul'da ekmek ne kadar 2024 sorusuna 11 Mayıs 2024 itibari ile 10 TL yanıtını verirken, bu aşamada ekmek gramajının neden düştüğünün açıklaması da alınan karar sonrasında şu şekilde yapıldı:

"Ekmek üretimi yapan işletmeler, maliyetlerin artmış olması dolayısı ile ciddi anlamda sıkıntı yaşamaktadırlar. Buna bağlı olarak 1 kilogram ekmeğin 50 TL olması kararı alınmıştır. Alınan kararla 200 gram ekmek fiyatı 10 TL olarak uygulanacaktır."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum