En çok o öğretmenler norm fazlası oluyor

En çok o öğretmenler norm fazlası oluyor
Öğretmenlerin en büyük sorunlarından biri Norm fazlası olma durumlarıdır. Ancak bazı öğretmenlik branşları en fazla norm fazlası olan branş durumundadırlar. İşte o branşlar...

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında bulunan öğretmenlerin en büyük sorunlarından bir tanesi de norm fazlası olma durumlarıdır. Bu sorun bazı branşların adeta kaderi haline gelmiş durumdadır.

Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında bilişim teknolojileri, müzik teknoloji tasarım, görsel sanatlar öğretmen olarak görev yapmakta öğretmenler norm fazlası olma olasılığı en yüksek olan öğretmenlerdir.

Bu branş öğretmenlerinin dersleri ya her kademede bir saat ya da bazı kademelerde olmayacak şekilde tasarlanmıştır. Bu durumdan dolayı söz konusu öğretmenler şube sayısının fazla olduğu büyük okullarda görev yapmamaları durumunda bir veya iki yıl içerisinde norm fazlası olma sorunuyla karşı karşıya kalacaklardır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.