En az maaş alan Avrupa ülkeleri listelendi. Türkiye listede kaçıncı sırada yer aldı?

En az maaş alan Avrupa ülkeleri listelendi. Türkiye listede kaçıncı sırada yer aldı?
 Yazar / MEB Hocam
Worldstatistic verilerine göre en az maaş alan Avrupa ülkeleri listelendi. Listenin başı ve sonu şaşırttı. Hangi ülkede ne kadar maaş alınıyor işte detaylar

Her yıl yayımlanan ülkelerin maaş istatistikleri listeleniyor. Worldstatistic tarafından en az ve en fazla maaş alan işçilerin bulundukları ülkeler sıralandı. İşte ülkeler arasındaki ilk 5 sıralama.

  • Macaristan: En az maaş alanlar listesinde 5. sırada bulunan Macaristan otomotiv ve üretim sektörüyle ön plana çıkıyor. Aylık minimum alınan maaş ortalamaları ise 697 euro civarında.
  • Hırvatistan: Turizm sektörünün öncü ülkelerinden Hırvatistan aylık minimum 695 euro kazanç ortalamasıyla 4. sırada yer alıyor.
  • Romanya: Özellikle IT sektörü ve teknolojisiyle büyüme kaydeden Romanya listenin 3. sırasında bulunuyor. Aylık maaş ortalamaları ise minimum 663 euroya tekabül ediyor.
  • Bulgaristan: Listede 4. olan Bulgaristan AB'nin düşük gelir seviyesine sahip ülkelerinden biri olarak biliniyor. Buna rağmen son 5 yılda büyüme kaydeden ülkede aylık ortalama minimum gelir 477 euro oluyor.
  • Türkiye: Avrupa ülkeleri arasında en az maaş alan ülke Türkiye olarak biliniyor. Aylık ortalama minimum gelir ise 440 euro civarında.

Ekonomik kriz, enflasyon ve maaş durumlarına bakıldığında Türkiye'de sıkıntılar gözlemleniyor. Turizm açısından zengin olan Türkiye bu sene turist bakımından beklentiyi karşılamadı. Alınan maaşlar ise yaşam standartının altında kalıyor.

Meb Hocam /ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.