Emekliliğe Reform! Yeni Düzenleme Yapılacak

Emekliliğe Reform! Yeni Düzenleme Yapılacak
Emeklilik sistemine yeni düzenleme geliyor. Peki şartlar nasıl olacak? Yapılacak olan düzenleme ile emeklilikte prim gün sayısı ve yaş sınırında değişiklik olacak mı?

Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emeklilikte yapılması planlanan yeni düzenleme ile ilgili açıklamalarda bulundu. Güler yaptığı açıklamada emeklilik sistemi incelenirken dünyadaki örneklerin dikkate alınması gerekir dedi. Bunun yanı sıra gelişmiş ülkelerdeki emeklilik sistemi göz önüne alınırsa karşımıza 3 başlık çıkıyor şeklinde sözlerine ekledi.

Avrupa ülkelerindeki emeklilik yaşının 65`in üzerinde olduğundan bahseden Güler, bu uygulamanın sürdürülebilirlik açısından önemli olduğunu ifade etti. Şu an ülkemizde 16 milyon 100 civarında emekli var diyen Abdullah Güler, çalışan sayısı yaklaşık 32 milyon, gelişmiş ülkelerde 3-4 çalışana bir emekli var ama bizim ülkemizdeki oran bu şekilde dedi.

Daha adil bir emeklilik sistemi uygulaması yapılmasından yana olan Güler, emekli olmak isteyenlerin de tercihlerine göre bir maaş uygulaması yapılmalı şeklinde konuştu.

Bazı Dengesizlikler Söz Konusu

Abdullah Güler emeklilik ile ilgili özellikle sosyal güvenlik sisteminde bazı dengesizliklerin olduğundan bahsetti. Güler, ‘Hizmet akdiyle çalışan bir 4a`lı sigortalı 5000 gün primle emekli olurken, erkek bir Bağ-kur sigortalı 25 yıl 9000 gün primle emekli oluyor. Her ikisi de nerdeyse aynı maaşı alıyor ve bu da haksızlığa sebep oluyor’ dedi.

‘Dünyadaki emeklilik sistemleri incelenerek bunun üzerine ülkemize en uygun olanı, hatta dünyaya da örnek olacak bir sistem geliştirilebilir’ diyen Güler, ‘sosyal güvenlikte yeni bir çığır açıp buna Türk modeli demeliyiz şeklinde sözlerine’ ekledi.

meb hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum