Emekli maaş farkının yatacağı ödeme tarihi belli oldu: Erkenden bankalara gitmekte fayda var

Emekli maaş farkının yatacağı ödeme tarihi belli oldu: Erkenden bankalara gitmekte fayda var
 Yazar / MEB Hocam
En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak açıklanmasından sonra farkların hesaplara ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Ödeme tarihleri Resmi Gazete'de açıklandı.

En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olarak belirlenmişti. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar farkların ne zaman yatacağını araştırır oldu. Resmi Gazete'de SGK emekli fark ödemelerinin 7 Ağustos'ta hesaplara yatırılacağı açıklandı.

1 Temmuz itibariyle geçerli olan en düşük emekli aylığı düzenlemesinden sonra fark ücretlerinin yatırılması bekleniyordu. Temmuz ayında 10 bin TL aylığını alan emekli vatandaşlar ilerleyen günlerde 2 bin 500 TL fark ödemesini alacak. 7 Ağustos'Ta hesaplara yatırılan tutarlar hesaplardan çekilebilecek.

SGK tarafından yapılan açıklamayla da tarih doğrulandı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan SGK ''2024 Temmuz ödeme dönemi itibariyle en düşük emekli aylığı 12.500 TL'ye yükseltildi. Fark aylık ödemelerinizi 7 Ağustos 2024 tarihinde hesabınızdan çekebilirsiniz'' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.