E-ticaret alışveriş furyasına yeni müdahale: O tarihten sonra vergiye zam yapılacak

E-ticaret alışveriş furyasına yeni müdahale: O tarihten sonra vergiye zam yapılacak
 Yazar / MEB Hocam
Yurt dışı alışverişiyle ilgili yeni düzenlemeler Resmi Gazete'de yayımlandı. Alışveriş limiti ve vergi oranları değişecek.

Yurt dışı alışverişlerindeki vergi oranlarında artış medana geldi. Cumhurbaşkanı imzasını taşıyan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Açıklamaya göre yurt dışından gelen eşyalar için vergi oranları değiştirildi.

Günümüzde oldukça yaygın olan yurt dışı merkezli internet alışverişlerine kısıtlama geliyor. Temel amaç ise iç pazardaki fiyatlarla dış pazarın dengelenmesi.

Alınan kararlara göre yurt dışı hızlı kargo alışveriş limiti değişti. 30 euroya düşürülen limit ilaç cinslerinde 1500 euro oldu.

AB ülkelerinden gelen kargolarda vergi oranları %18'den %30'a çıkarıldı. AB dışı ülkelerde ise %30'dan %60'a yükseltildi.

ÖTV kapsamına giren ürünlerde %20 ek verginin uygulanacağı da yayımlanan bildirinin içerisinde yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.