Cep telefonlarında dolaşan bir virüs banka hesaplarını boşaltıyor

Cep telefonlarında dolaşan bir virüs banka hesaplarını boşaltıyor
Son zamanlarda dünya genelinde yaşanan teknolojik sorunlara bir yenisi daha eklendi. Kullanıcıların banka hesap bilgilerini hedef alan yazılım adeta korku saçıyor. İşte detaylar...

Ülkemizdeki akıllı telefon kullanıcılarının banka şifrelerinin çalması için tasarlanan bir Android trojan’ı bulunmaktadır. Bu zararlıya BlankBot adı verilmektedir.

Ekran kaydı, keylogging (klavye girdilerinin kayıt altına alınması) ve uzaktan kontrol özelliklerine sahip olduğu aktarılan bir Android trojan’ı olan BlankBot, Intel 471 Malware Intelligence araştırmacıları tarafından 24 Haziran 2024 tarihinde tespit edilmiş ve özelikle Türkiye’de kullanıcıları hedef alması için tasarlanmış.

Söz konusu casus yazılım ülkemizde kullanılan Play Store üzerinden Android kullanıcılarına ulaşabilir durumdaydı. Ancak Google tarafından yapılan açıklama neticesinde söz konusu Google Play Store sayfasının tüm uygulamalar bazında elden geçirildiği ve herhangi bir tehdidin bulunmadığı ifade edilmektedir.

Dış kaynak üzerinden Play Store üzerinde bulunmayan uygulamaları edinmek isteyen kullanıcılar ise en büyük riski alıyor. Özellikle şifreli Televizyon yayınlarını izlemek isteyen kullanıcıları yöneldiği dış kaynaktan Android yazılımı temin eden internet siteleri söz konusu casus yazılımın telefonlara girmesine neden oluyor.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.