4 Farklı Senaryo! Emekli Ocak Ayında Ne Kadar Zam Alacak?

4 Farklı Senaryo! Emekli Ocak Ayında Ne Kadar Zam Alacak?
Emekliler yeni yılda ne kadar zam alacağını merak ediyor. Zam kararı dört gözle beklenirken 4 farklı senaryo ortaya çıkması kafa karıştırdı.

Emekliler Ocak ayında ne kadar zam yapılacağını merakla bekliyor. Emeklilere verilecek olan zam oranı yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranına göre belirlenecek.

İşte Tahminler

Merkez Bankası yapılacak SSK, Bağ-kur emekli zammı oranı için yüzde 10,64 şeklinde bir tahminde bulundu. Enflasyon yüzde 42`ye çıkarsa ise yütülen zam tahmini yüzde 13,84 şeklinde.

Ekonomistler ise ayrı bir tahmin yürüttü. Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 43,31 olarak belirlendi. Buna göre ekonomistlerin tahmini zammın yüzde 14,89 oranında olacağı yönünde.

Reuters anketine göre ise yüzde 42,45 seviyelerinde beklenen 2024 yıl sonu enflasyonuna göre emekli zammı tahmini yüzde 14,60 şeklinde yapılıyor. AA Finans’ın anketine katılan ekonomistlerin tahminleri de yüzde 14,52' lik bir zam olabilir şeklinde.

Finansal Kurumlar Birliği en yüksek tahminde bulundu. Yüzde 49,39 olarak öngördüğü yıl sonu enflasyonuna göre, SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 19,77 zam alabilir deniyor.

Enflasyon oranına göre belirlenecek olan emekli zammı için gözler yapılacak ikinci yarı enflasyon açıklamasına çevrildi. Yapılan tahminler emekli zam oranlarının ne kadar olacağı hakkında ipuçları veriyor. Alınacak zam oranının ise ne olacağı enflasyonun seyrine göre belli olacak.

meb hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.