20 üniversitede açılan program geleceğe yatırım olacak

20 üniversitede açılan program geleceğe yatırım olacak
 Yazar / MEB Hocam
21 üniversitede açılacak olan yapay zeka programının önü çok açık olacak. YÖK üyesi Prof. Dr. Derviş Karaboğa açılacak 71 yeni programa öğrenci alınacağını duyurdu.

2024-2025 yeni öğretim yılında 20 üniversite 71 yapay zeka programı açılacak. 50 tanesi önlisans, 21 tanesi lisans alanında geçerli olacak.

Prof. Dr. Derviş Karaboğa 20 üniversitede açılacak olan yapay zeka programlarına öğrenci alınacağını duyurdu. Yapay zekanın hızlı şekilde büyüyüp geliştiğini söyleyen Karaboğa geniş etki sahasının varlığından da söz etti.

''Öğrenciler yeni teknolojileri meraklı ve ilgili olmalıdır.'

Bu alana yönelecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan YÖK üyesi Karaboğa yeni teknolojilere meraklı ve ilgili adayların programı tercih etmesini vurguladı. Aynı zamanda matematiksel ve analitik düşünme yeteneğine sahip olan öğrencilerin daha da avantajlı olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karaboğa, ''Yaratıcı ve yenilikçi fikirler geliştirebilme yeteneği, veri analizi ve programlama dillerine hakimiyet gibi beceriler, yapay zeka eğitimi sırasında edinilecek yeteneklerdir. Bu sebeple bunlara yatkınlığı olan öğrencilere bu bölümleri öneririz" ifadesini kullandı.

Bu programlarda uzmanların katkıları sayesinde ders niteliklerinin yüksek olacağını söyleyerek derslerin merkezi verileceğinden de söz etti.

Programların açılacağı üniversiteler ve tarihlerle ilgili henüz kesin bir açıklama gelmedi. Yakın bir zamanda planlamanın tamamlanıp yürürlüğe girmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.