TSK personeli için kanun teklifi yapıldı: Özlük hakları iyileştirilecek! Maaş ve tazminatlara artış yapılacak!

TSK personeli için kanun teklifi yapıldı: Özlük hakları iyileştirilecek! Maaş ve tazminatlara artış yapılacak!
AK Parti ve MHP milletvekillerinin ortak hazırladığı kanun teklifiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin özlük haklarında değişiklikler yapılması planlanıyor. Teklif, TSK personelinin ve yakınlarının haklarında iyileştirmeler yapmayı amaçlıyor..

AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin hazırladığı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Milli Savunma Komisyonu'nda görüşülecek. Bu teklifle, TSK personelinin özlük haklarında bazı iyileştirmeler yapılması planlanıyor. Teklifin içeriğine göre, muvazzaf kıdemli binbaşılar ile 24. hizmet yılını tamamlayan muvazzaf astsubayların aylıklarında ve emekli aylıklarında iyileştirme yapılacak. Böylece emekli ve muvazzaf 130 bin 344 subay ve astsubayın, maaş ve emekli aylıklarında 1300 ila 1735 lira arasında artış sağlanacak.

Ayrıca erbaş ve erlerin sağlık hizmet bedellerinde oluşan fiyat farkları, ilgili kurum bütçesinden karşılanacak. Terhislerinden sonra tedavileri devam eden erbaş ve erlerin tedavileri süresince yol ücretleri ve gündelikleri de ödenecek. Bu teklifin kabul edilmesi durumunda, TSK personelinin ekonomik durumlarında olumlu bir etki oluşacak ve personel motivasyonu da artacak.

TAZMİNAT ORANI ARTIRILACAK

tsk-personeli-icin-kanun-teklifi-yapildi-ozluk-haklari-iyilestirilecek-maas-ve-tazminatlara-art

AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin hazırladığı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, muvazzaf kıdemli binbaşılar ile 24. hizmet yılını tamamlayan muvazzaf astsubayların aylık ve emekli aylıklarında iyileştirme yapılmasını öngörüyor. Bu teklifin yasalaşmasıyla birlikte, emekli ve muvazzaf 130 bin 344 subay ve astsubayın maaş ve emekli aylıklarında 1300 ila 1735 lira arasında artış sağlanacak. Teklif ayrıca, astsubay adaylarına temel eğitim süresince ödenecek harçlık tutarını, uzman onbaşı maaşı yerine en küçük astsubay rütbesi olan astsubay astçavuş maaşı olarak belirliyor. Ayrıca, Nakdi Tazminat Kanunu kapsamına girenlerden terörle mücadele, vazifenin icrası ve benzeri nedenlerle ölenlerin kanuni mirasçılarına ödenecek nakdi tazminat yüzde 20 oranında artırılacak. Diğer engelli hale gelenlere ödenecek tutar ise en yüksek devlet memuru oranında yapılacak.

EK SINAV HAKKI TANINACAK

AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin hazırladığı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında, özlük haklarında iyileştirmeler yapılacak. Bununla birlikte, uçuş, paraşüt tazminatı brüt aylığı 100 katı üzerinden hesaplanacak ve ölenlerin annesi ve babasının payları yüzde 15'ten yüzde 20'ye yükseltilecek. Denizaltı, Dalgıç ve Kurbağa Adam Hizmetleri Tazminat Kanunu kapsamına girenler ile Emniyet Teşkilatı Uçuş ve Dalış Hizmetleri Tazminat Kanunu kapsamına girenlere de benzer şekilde nakdi tazminat uygulanacak. Ayrıca, seferberlik tatbikatlarına ve ferdi seferberlik eğitimlerine katılanlar ödeme alamadıklarında ödeme yapılacak ve harekat veya yurt dışı operasyon görevleri nedeniyle statü geçiş sınavlarına katılamayan uzman erbaşlara ilave sınav hakkı verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.