Tesla Türkiye satış fiyatları paylaşıldı! Tesla fiyat listesi!

Tesla Türkiye satış fiyatları paylaşıldı! Tesla fiyat listesi!
Tesla, Türkiye’de ilk olarak ‘Model Y’ modeli ile pazara girdi. Aracın satışa sunulması ile birlikte araba meraklıları yeni modelin fiyatı araştırma başladı. Tesla, Türkiye satış listesini paylaştı.

Tesla, en son sosyal medya hesabından ‘4/4 Türkiye’ paylaşımı yaparak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Peki Model Y güncel fiyat listesi nedir? Dünyaca ünlü markanın yeni aracı ile ilgili detaylar işte sizlerle...

Tesla otomobil özellikleri neler?

Tesla, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ile birlikte yeni model aracın teknik özellikleri ise merak konusu oldu

Almanya’da ve ABD’de üretilen Tesla Model Y, çift elektrikli motorlu versiyonu sadece ABD’de satılırken, Avrupa’da ise aracın arkadan itişli versiyonları sunuldu. Bu nedenle de Türkiye’de de ilk olarak aracın arkadan itişli versiyonun satışa sunulacak.

Türkiye’de satışa sunulacak olan aracın teknik özellikleri ise şu şekilde;

  • Yeni model aracın batarya kapasitesi 60 kWh, elektrikli motor gücü ise 220 kW.

  • Otomobilin menzili ise 452 kilometre seviyesinde olduğuna dair bilgi verildi.

  • Tesla Model Y’nin ise uzunluğu ise 4.75 metre, genişliği de 1.9 metre ve yüksekliği 1.62 metre olduğuna dair bilgi paylaşımı yapıldı.

Tesla fiyat listesi nedir?

3 farklı güç seçeneği ile tüketiciye sunulan Model Y, giriş versiyonunda arkadan itişli olarak 455 km menzil olan model 1 milyon 548 bin 732 TL’den satışa sunulduğu bilgisi yer alıyor.

Model Y’nin bir diğer modelli olan çift motorlu dört tekerlek çekişe sahip olan Long Range versiyonu fiyatı ise şu şekilde; Long Range 533 kilometre menzil sahip olan model 1 milyon 619 bin 532 TL olarak satışa sunulduğu bildirildi.

Tesla’nın Türkiye’deki en pahalı versiyonu, Model Y Performance olduğu dikkatlerden kaçmadı. Y Performance fiyatı ise şu şekilde; Çift motorlu dört tekerlek çekişe sahip 514 km menzile sahip olan bu model 1 milyon 778 bin 832 TL olarak tüketiciye sunuldu.

Tesla’nın Türkiye’ye giriş fiyatları Avrupa’nın altında olduğunu bildiren yetkililer, fiyatların lansmana özel olduğunun altını çizdi. Tesla’nın araç fiyatları ise arz-talep dengesine göre belirleneceğine bilgi paylaşıldı. Tesla’nın satış hedefi ve Türkiye’ye ne kadar araç getireceği konusunda bir paylaşım olmadı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.