Ek yerleştirme tercihinde bulunacaklar dikkat! KYK yurt oda ve yatak numarası nasıl sorgulanır?

Ek yerleştirme tercihinde bulunacaklar dikkat! KYK yurt oda ve yatak numarası nasıl sorgulanır?
Üniversite öğrencilerinin ek yerleştirme dönemi yarın itibariyle başlıyor. Yerleştirme kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra KYK kayıtları başlayacak. Peki kim, hangi odada kalacak? KYK Yurt oda ve yatak numarası nasıl sorgulanır? İşte ayrıntılar

KYK'da kalacak olan öğrencinin ilk olarak incelemesi gereken konu bu oluyor. Çünkü odaya girildiği andan itibaren oluşabilecek olumsuzluklar ve mağduriyetlerin önüne ancak bu şekilde geçirebiliyor.

Karşı taraf kendinden bir hak iddia edemiyor çünkü sistem otomatik olarak bu atamayı yapıyor. KYK oda ve yatak numarası sorgulama işlemlerini yapmak isteyenler; öncelikle cep telefonu numarası ile çağrı merkezini arayabilir.

KYK ODA TÜRLERİ NELERDİR?

Bunun için 444 0 472 numaralı KYK hattı aktif olarak kullanılmaktadır. Hatta bağlanıldığı anda 0 tuşlanarak müşteri temsilcisine daha hızlı bağlanabilir. Ardından oda ve blok numarası sorgulaması talep edilebilir.

KYK'da 6 farklı oda tipi bulunmaktadır. Bu sebeple öğrencinin gitmeden önce hangi oda çıktığını sorgulaması önemli görülüyor. KYK yurdunda kalacak bir öğrenci için 1 ve 2. Tip oda 6-8 kişiliktir.

Banyo ve tuvalet ortak kullanımdır. KYK 3 ve 4. tip oda 4-6 kişiliktir. Banyo ve tuvalet ortak kullanımdır. KYK 5 ve 6. tip oda 1, 2 veya 3 kişiliktir. Banyo tuvalet her odaya özeldir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

Kaynak:MEB Hocam

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.