Destek tutarı artırıldı! İlkokul kademesi için ilk kez 24 BİN 640 TL oldu!

Destek tutarı artırıldı! İlkokul kademesi için ilk kez 24 BİN 640 TL oldu!
Deprem bölgesinde yaşayan öğrenciler için bakanlık yeni bir karar aldı. Deprem bölgesindeki beş farklı ilde özel okulu öğrencileri için destek tutarı artırıldı. İşte ayrıntılar

Milli Eğitim Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya ve Gaziantep'in iki ilçesinde yaşayan öğrenciler için müjdeyi verdi. Özel okullarda öğrenim gören öğrencilere geçtiğimiz yıl verilen eğitim ve öğretim desteği kademelere yönelik artırıldı.

Alınan bu karar resmi gazetede paylaşıldı. Geçtiğimiz yıl ilk kez başlatılan deprem bölgesindeki 4 il ile Gaziantep'in 2 ilçesindeki özel okula verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında öğretim kademesini tamamlayan her öğrenci için eğitim ve öğretim destek tutarı artırıldı.

DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR OLDU?

2024-2025 eğitim öğretim yılında ilkokul kademesinde 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri için 24 bin 640 TL, Ortaokul kademesinde 6. 7. 8. sınıf ve Ortaöğretim kademesinde 10. 11. ve 12. sınıf öğrencileri için 28 BİN 800 TL oldu.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.