Bugün Toplu Taşıma Ücretsiz Mi? 19 Mayıs'ta Ulaşım Ücretsiz Mi?

Bugün Toplu Taşıma Ücretsiz Mi? 19 Mayıs'ta Ulaşım Ücretsiz Mi?
Bugün toplu taşıma ücretsiz mi? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı kapsamında toplu taşımanın ücretsiz olup olmayacağına yönelik açıklamalar İETT ve Ulşatırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından yapıldı. Peki vatandaşlar bugün toplu taşıma ile istedikleri yere ücretsiz ulaşım sağlayabilecekler mi?

Bugün toplu taşıma ücretsiz mi? 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı 2024 yılında Pazar gününe denk geldi. Hafta içi olsayd resmi tatil olacak olması dolayısı ile bir kesim çalışmayacaktı ama özel sektör çalışacaktı. Fakat bayramın Pazar gününe genk gelmiş olması özel sektörü de rahatlattı. Toplu taşıma araçları geçtiğimiz milli bayramlarda ücretsiz çalışmıştı. Bu yıl da benzer durum söz konusu olursa, vatandaşlar istedikleri yere diledikleri gibi giderek bayramı kutlayabilecekler.

Bugün Toplu Taşıma Ücretsiz Mi?

İETT, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı'nda toplu taşıma için şu duyuruyu paylaştı:

"19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı kapsamında kişiselleştirilmiş İstanbulkart ile İstanbul'lular toplu taşıma araçlarında ücretsiz seyahat edebilecekler. Ücretsiz uygulamanın geçerli olmadığı hatlar ise şu şekilde: Adalar hatları, Beyoğlu-Taksim Nostaljik Tramvayı, Karaköy-Beyoğlu Tünel, SG-1 Sabiha Gökçen Havalimanı-Kadıköy, SG-2 Sabiha Gökçen Havalimanı-Taksim, 139 Üsküdar-Şile ve 139A Üsküdar-Şile/Ağva VİP..."

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da ulaşımda 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Ve Gençlk Bayramı'na yönelik şu açıklamayı yaptı:

"Marmaray, Başkentray, İZBAN, Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı-Arnavutköy Metro Hattı ücretsiz hizmet verecek."

Türkiye'nin diğer illerinde de belediyeler tarafından ücretsiz toplu taşıma hizmeti 19 Mayıs 2024 Pazar günü, yani bugün için sağlanacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.