Uzmanlığa hak kazanan V.H.K.İ. için tüm merak edilenler: Ek göstergeden faydalanabilecek mi? İşte tüm detaylar..

Uzmanlığa hak kazanan V.H.K.İ. için tüm merak edilenler: Ek göstergeden faydalanabilecek mi? İşte tüm detaylar..
3600 ek gösterge hakkından yararlanabilmenin bazı koşulları vardır. Bu koşullar genellikle kadro derecesi, hizmet süresi ve unvan gibi faktörlere bağlı olarak belirlenir..

Memurların emeklilik sürecindeki en önemli faktörlerden biri olan ek gösterge, sınavla unvan değişikliği ile de kazanılabiliyor. Bu durumda, V.H.K.İ. unvanlı memurlar, sınavda başarılı olmaları halinde, 3600 ek gösterge almaya hak kazanırlar. Ancak, ek gösterge almaya hak kazanmak için yalnızca sınavda başarılı olmak yeterli değildir. Yeni unvanlarına en az 6 ay çalışma zorunluluğu bulunmaktadır. Bu süre içinde memurlar, yeni unvanlarına uygun görevleri yerine getirerek, çalışmalarını sürdürmelidirler. Aksi takdirde, ek gösterge haklarından yararlanamayacaklardır.

Ek gösterge, memurların emeklilik aylıklarının ve emekli ikramiyelerinin hesaplanmasında önemli bir kriterdir. Bu nedenle, sınavla unvan değişikliği yaparak 3600 ek gösterge kazanmak, memurlar için büyük bir avantajdır. Ancak, sınavda başarılı olmak ve yeni unvanlarına uygun görevleri en az 6 ay süreyle yerine getirmek gerekmektedir.

6 AYLIK GÖREV ŞARTI

uzmanliga-hak-kazanan-vhki-icin-tum-merak-edilenler-ek-gostergeden-faydalanabilecek-mi-iste-tum-1

Memurların emekli olduklarında alacakları emekli aylığı ve ikramiye miktarı, ek gösterge rakamlarına göre belirlenir. Bu nedenle memurlar, yüksek ek göstergeli görevlerde çalışarak emekli aylığı ve ikramiyesini artırmak isterler. Ancak yüksek ek göstergeyi kazanmak için sadece yüksek ek göstergeli bir göreve atanmak yeterli değildir. Ayrıca o görevde en az 6 ay çalışmak gerekmektedir. Bu süre zarfında primlerin de ödenmesi zorunludur. 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu Ek Madde 73 hükmü, yüksek ek göstergeli görevlerde çalışan memurların emekli aylığı ve ikramiyesinin hesaplanmasında uygulanacak olan şartları belirlemektedir.

PRİM KESİNTİSİ ŞART

Memurların ek göstergeli veya yüksek ek göstergeli görevlere atanmaları halinde, bu görevlerinde en az 6 ay boyunca çalışmaları ve bu süre boyunca SGK primlerinin ödenmesi gerekmektedir. Bu süre boyunca prim ödemesi yapılmayan veya 6 aydan daha az süre prim ödemesi yapılan memurlar, yüksek ek gösterge kazanma hakkını elde edemezler. Bu koşullar, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu Ek Madde 73'te belirtilmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Bunlar da İlginizi Çekebilir