Seyyanen Verilen Zam Ek Ders Ücretlerini ve Sınav Görevi Ücretlerini Etkilemeyecektir

Seyyanen Verilen Zam Ek Ders Ücretlerini ve Sınav Görevi Ücretlerini Etkilemeyecektir
Memurların temmuz dönemi için yüzde 25 zam ve 7 bin 250 TL seyyanen zam olacağı konusunda ihtimal kuvvetlendi. Ancak bu durumda öğretmenlere verilen seyyanen zam ek ders ücretlerini ve sınav görev ücretlerini etkilemeyecektir. Bu ücretler düşük kalacaktır

Temmuz dönemi maaş zammı için geri sayım başladı. Milyonlarca memur Temmuz ayında maaşlarına gelecek zammı merak içinde beklerken, gelen bilgilere göre temmuz dönemi için yüzde 25 zam ve 7 bin 250 TL seyyanen zam ihtimali kuvvetlendi.

İlgili düzenlemenin kısa süre içinde TBMM'ye gelmesi beklenirken, bu düzenleme öğretmenlerin bazı ücretleri için olumsuz olacaktır. Çünkü, gelecek yüzde 25 zam üzerine verilecek seyyanen düzenleme , öğretmenlerin ek ders ücreti, DYK ve sınav görevi gibi bir çok ödemeyi etkilemeyecektir.

Örnek vermek gerekirse ;

Haziran döneminde 13 bin maaş ve 3 bin 250 lira ek ders ücreti alan bir öğretmen, temmuz ayında 23 bin 500 TL maaş ve 4 bin 62 TL ücret alacaktır. Buradan bakıldığında öğretmenler maaşlarına yüzde 25 zam + 7 bin 250 TL seyyanen zam alacak ancak ek ders ücretlerine sadece yüzde 25 oranında zam almış olacaklar.

Bu hesaplamalar sınav görev ücretleri, DYK vb gibi tüm ödemelerde bu şekilde olacaktır. Bu sebeple memurlara seyyanen zam yapılmadan önce genel olarak yüzde 100 oranında maaşlarına zam yapılıp sonrasında seyyanen zam konusu karara bağlanmalıdır. Aksi durumda öğretmenler de olduğu gibi bir çok meslek grubunda bu tür mağduriyetler yaşanacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

9 Yorum