PTT'den dar gelirli vatandaşlara 2.423 TL sosyal destek ödemesi

PTT'den dar gelirli vatandaşlara 2.423 TL sosyal destek ödemesi
PTT dar gelirli vatandaşlara yardım ödemelerini sürdürüyor. Başvuruda bulunanların incelemeleri bittikten sonra belirtilen tarihlerde ödemelerini alabiliyorlar. PTT yardım parasından yararlanmak için belli şartları karşılamanız isteniyor. Peki şartlar neler?

PTT dar gelirli vatandaşlara 2.423 TL sosyal destek ödemesi yapacağını duyurdu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın bu ödemesi 15 Nisan 2022 ve sonrasında yakınını kaybeden Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerli olup tek seferlik yapılacak.

PTT dar gelirli vatandaşlara 2.423 TL sosyal destek ödemesi için başvurular ölüm belgesi ve kimlik kartı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabiliyor ve ödemeler PTT aracılığıyla hesaplara yatırılıyor. Belediyeler ölen vatandaşların listesini alarak destek ödemesi gereken haneleri tespit ediyor ve başvurular bu şekilde de oluşturulabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.