Öğretmen maaşları kiralara yetmiyor!

Öğretmen maaşları kiralara yetmiyor!
Bir çok şehirde görev yapan öğretmenler artan kiralar sebebiyle çalıştıkları şehirlerden başka şehirlere tayin almaya çalışıyor. Öğretmen maaşları kiralara yetmiyor!

Son dönemlerde özellikle büyükşehirler deki kiralar sebebiyle tüm ücretli çalışanlar gibi öğretmenlerde zor günler geçiyor.

Bir çok şehirde görev yapan öğretmenler, ev sahiplerinin uçuk kiraları karşısında çalıştıkları illerden başka illere tayin aldırma seçeneğini düşünüyor.

Öğretmen maaşları kiralara yetmiyor!

Özellikle büyükşehirlerde çalışan binlerce öğretmen aynı soru ile mücadele ederken, seslerini sosyal medya üzerinden paylaştıkları mesajlar ile duyurmaya çalışıyor. Bu mesajlardan biriside twitterda tt olan Esra öğretmenin mesajı oldu.

İşte sosyal medyada büyük beğeni toplayan Esra öğretmenin o mesajı :

“5 yıldır kiracısı olduğum ev sahibi kirayı 2500’den 12.000e çıkardı. %100 zama bile razıyken resmen %500 zam yapıyorlar ne olacağız biz böyle. 8 yıllık öğretmenim haziran maaşım 12923₺. bi ev kirasını bile anca ödeyecek duruma geldik. ne olacak bu öğretmenlerin hali? sesimizi duyurmamız lazım. hukuki olarak yapılabileceğim ne var yardımcı olur musunuz?”

Öte yandan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada ev kiralarına getirilen yüzde 25 zam oranı ve bu oranı aşmak isteyen ev sahiplerine getirilecek yaptırımların 1 Temmuz tarihine kadar yasalaşacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum