O otomobilleri kimse almıyor, fiyatları düşüşe geçti

O otomobilleri kimse almıyor, fiyatları düşüşe geçti
Otomobil fiyatları son dönemde piyasadaki durgunluk sebebiyle düşüşe geçmişti. Ancak bir de bu durgunluğa vatandaşların bazı otomobillere olan talebi bıçak gibi kesildi. Peki bu durumun sebebi nedir?

Otomobil satın alırken, fiyat, yakıt ve motor tipi ve şanzıman özellikleri önemli bir etken teşkil etmektedir. Aracın şanzıman tipi de müşterilerin tercihlerinde önemli bir faktör olarak görülüyor.

Özellikle yoğun şehir içi trafikte konforlu sürüş imkanı sunan otomatik vites otomobillere ilgi de günden güne artmakta. Manuel vites araçların yarattığı yorucu yolculuklar da sürücüleri otomatik viteslere yönlendirmektedir.

Ülkemizdeki otomotiv piyasasında, bu yılın ocak-haziran döneminde otomatik vites araç satışları yükselmeye devam etti. Aynı model aracın otomatik vitesiyle manuel vitesi arasında neredeyse 100 Bin TL fark oluşmaktadır.

Ayrıca bunların yanında manuel vites otomobil fiyatları da düşüş eğilimi göstermektedir. Söz konusu manuel araçlarla otomatik araçlar arasındaki makasın ise günden güne artacağı tahmin edilmektedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.