Kulislerden Bilgi Sızdırıldı! En Düşük Emekli Maaşı 10.000 TL Ne Kadar Olacak?

Kulislerden Bilgi Sızdırıldı! En Düşük Emekli Maaşı 10.000 TL Ne Kadar Olacak?
Kulislerden sızan bilgiye göre 10.000 TL olan en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı belli oldu! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de bu bilgiyi destekler nitelikte açıklamalarda bulundu. İşte detaylar:

Temmuz ayının yaklaşması ile birlikte emekliler de maaşlarına ne kadar zam yapılacağını giderek daha fazla merak etmeye başladı. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 10.000 TL emekli maaşı kaç TL olacak gibi soruların yanıtları 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü sabah saat 10.00'da açıklanacak altı aylık enflasyon farkının netleşmesinden sonra belli olacak.

Ancak kulislerden elde edilen bilgiler bu soruların yanıtları hakkında az çok fikir sahibi olunmasını olanaklı hale getiriyor. İlk olarak Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli maaşları için yeşil ışık yaktı. Ardından da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli maaşlara yönelik olumlu mesajlar verdi. Peki kulislerden gelen bilgiler ne yönde?

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

En düşük emekli maaşı olan 10.000 TL'ye ek zam yapılmaz ve sadece 6 aylık enflasyon farkı ilavesi yapılırsa, zamların kök maaşlar üzerine eklenecek olması dolayısı ile emekliler 10.000 TL maaş almaya devam edecekler. Ancak kulisler bu duruma yönelik bir çalışmanın yapıldığı bilgisini sızdırıyor. Elde edilen bilgiye göre en düşük emekli maaşının, yani 10.000 TL'nin 12.500 TL'ye çıkarılması için çalışmalar yapılıyor.

10.000 TL Emekli Maaşı Kaç TL Olacak?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de partisinin grup toplantısında emeklileri umutlandıran bir konuşma yaptı: "Emeklilerimizin beklentilerini karşılayacağız. Her sorun ve sıkıntının takipçisiyiz. Önemli olan, devlet ve millet arasındaki güveni en üst seviyede tutmaktır. Üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız." dedi.

Bahçeli 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı içinn rakam vermedi ama maaşlarda iyileştirmenin yapılacağı mesajını vermiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.