Kredi sicil affı başvuruları nereye yapılacak?

Kredi sicil affı başvuruları nereye yapılacak?
Kredi borçları nedeniyle düşük kredi notuna sahip kişiler için kredi sicil affı geliyor, bu sayede kredi notlarını yükseltip yeni kredi imkanlarından faydalanabilecekler.

Kredi borçları nedeniyle düşük kredi notuna sahip kişilere müjde: Kredi sicil affı geliyor. Bu af borçlarını ödeyemeyen veya yapılandıran bireylerin kredi notlarını yeniden yükseltmelerine olanak tanıyacak böylece yeni kredi imkanlarından faydalanabilecekler.

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in onay verdiği ve çalışmaların hızlandığı belirtiliyor af 2024 yılı içinde yürürlüğe girebilir. Af kredi borçlarını yapılandıran ödemelerini düzenli yapan ve borcunu kapatan kişileri kapsayacak.

Kredi sicil affından yararlanmak isteyenler bankalara başvuracak ve uygun görülenlerin kredi notları iyileştirilecek. Kredi sicil affı ile ilgili en güncel bilgiler Türkiye Bankalar Birliği ve Kredi Kayıt Bürosu'nun resmi web sitelerinden takip edilebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum