Kredi kartını ödeyemeyenlere devletten destek, Faiz affı mı geliyor?

Kredi kartını ödeyemeyenlere devletten destek, Faiz affı mı geliyor?
Son dönemde rekor seviyelere yükselen kredi kartı harcamaları ile ilgili olarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu yeni kararlar aldı. Peki kredi kartı borcu olanlara yönelik olarak yapılan düzenleme nedir? İşte detaylar...

Kredi kartı borcu olanların borçlarını ödeyememe durumlarında ortaya çıkacak olan sorunlardan dolayı yaşanabilecek aksaklıkların giderilmesi amacıyla kredi kartı dönem borcu veya tüm borç tutarı 60 ay vade ile ödenebilecek. Kredi kartı borcu dönem tutarı 50 bin TL'nin altında olanlar için ise asgari ödeme tutarı %20 olarak belirtilmiştir.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 26/09/2024 tarihli ve 10972 Sayılı Kararının tam metni

a) Bireysel kredi kartlarına ilişkin olarak;

- Karar tarihi itibarıyla, dönem borcunun ödenmesi gereken asgarî tutarı ödenmemiş olan bireysel kredi kartlarının mevcut borç bakiyelerinin kart hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yapılandırılabilmesine; kredi kartı yapılandırma borcunun %50’si ödeninceye kadar ilgili bankaca kart hamiline tahsis edilen kredi kartlarının limitinin arttırılmamasına,

b) İhtiyaç kredilerine ilişkin olarak;

- Karar tarihinden önce kullandırılan ve Karar tarihi itibarıyla anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili 30 günden fazla geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin, borçlu tarafından işbu Karar tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde talep edilmesi durumunda, en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilmesine karar verilmiştir.

2- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 26/09/2024 tarihli ve 10970 sayılı Kararı ile,

- Kredi kartlarında dönem borcunun ödenmesi gereken asgari tutarının, limiti 50 bin Türk Lirası ve altında olan kredi kartları için dönem borcunun %20’si olarak, 50 bin Türk Lirasının üzerinde olan kredi kartları için dönem borcunun %40’ı olarak belirlenmesine karar verilmiştir"

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.