Kredi borcunun ödeyemeyenlere yapılandırma geldi, borçluları sevindiren gelişme

Kredi borcunun ödeyemeyenlere yapılandırma geldi, borçluları sevindiren gelişme
Son zamanlarda ihtiyaç kredilerindeki yüksek faiz oranları sebebiyle borçlarını ödeyemeyen vatandaşların durumu Bddk'nın da gündemine gelmiştir. Bu kapsamda Merkez Bankası ile beraber alınan karar neticesinde borçların yapılandırmaya gidilmesi ile ilgili düzenleme yapılacaktır.

İhtiyaç kredilerine yapılandırma geliyor

İhtiyaç kredisi faizlerinin %5'in üzerine çıkması sebebiyle çeşitli durumlardan dolayı ihtiyaç kredisi kullanan vatandaşlar ödemeler noktasında ciddi problemler yaşamaktadır. Borcunu ödeyemeyen vatandaşların maaşlarına evlerine ve taşınmazlarına haciz dahi gelmektedir.

Ödemeler dengesi bozuldu

Söz konusu ödemeler dengesinin bozulmasından dolayı ise yaşanan toplumsal huzursuzluk ve piyasadaki durgunluk Ekonomiye de zarar vermektedir. Kredi kullanımındaki çekimser tutumdan dolayı yapılamayan harcamalardan dolayı ticari işlemlerinde hacmi azalmıştır.

Ödenemeyen kredilere 60 aylık yapılandırma

Tüm bu sebeplerden dolayı borçlarını ödeyemeyen vatandaşların ihtiyaç kredileri kapsamında çekmiş oldukları kredilerin 60 aylık taksitlere bölünerek ödenme durumu meydana gelecektir.

Kredi kartı asgari dönem ödemelerine düzenleme geldi

Tüm bunların yanında kredi kartı ödemeleri ile ilgili de yapılandırma işlemleri yapılacaktır. Söz konusu kredi kartı borçlarını ödeyemeyen vatandaşların kredi kartı borçları da üzerine faiz eklenmeden 60 taksite bölünecektir. Ayrıca asgari tutar ödemelerinde 50.000 lira ve altındaki borçlar %20 asgari tutarı da ödenebilecektir. Bu kapsamda kredi kartlarından yapılacak olan harcamaların daha da artacağı düşünülmektedir.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebhocam.com.tr İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.