Kiracılar da ev sahipleri için de 2 Temmuz bir milat olacak

Kiracılar da ev sahipleri için de 2 Temmuz bir milat olacak
Ülkemizde gitgide büyük bir sorun haline gelen konut kiraları ve konut fiyatları birbirine adeta tetikleyen iki önemli unsurdur. Ancak en büyük konut krizi ülkemizde İstanbul'da yaşanmaktadır. Peki 2 Temmuz'da ne olacak?

2 Temmuz tarihinde ülke genelinde uygulanmakta olan%25 kira artışı sınırı kaldırılacak. Yasal olarak şu anda kira zamları mevcut kiranın üzerine %25 zam yapılarak belirlenmektedir. Ancak 2 Temmuz tarihinde Serbest Piyasa ekonomisi gereği önceden olduğu gibi kira zamları ev sahibi ve kiracının Anlaşması üzerine yapılacaktır.

Ancak söz konusu durumda enflasyon artış oranı üzerinden bir anlaşma yapılması da gündemde. Mevcut durumda İstanbul'da kiraların ortalama 30 bin liranın üzerinde seyrettiği bilinmektedir.%25 kira artışı sınırının kaldırılması ile birlikte söz konusu ortalama kiranın 50.000 liranın Üzerine çıkması öngörülmektedir.

Bazı bölgelerde ise kiralar dolar üzerinden belirlenmektedir. İstanbul'da $30.000'a yaklaşan kiraların bulunduğu sitelerde bulunmaktadır.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.