İkea saatlik 500 TL ödeyeceği sanal çalışan arıyor

İkea saatlik 500 TL ödeyeceği sanal çalışan arıyor
İkea sanal dünya platformu Roblox’ta mağaza açıyor. Son dönemde metaverse teknolojileri ile ilgili teknoloji danışmanlarının çok büyük öngörüleri bulunmaktadır. İkea da söz konusu metaverse teknolojilerinin en başta geleni olan roblox'ta mağaza açacağını duyurdu.

Deneme amaçlı olarak başlangıçta, IKEA 10 kişiyi işe alacağını duyurdu. Söz konusu iş ilanı için şuan Britanya ve İrlanda’daki en az 18 yaşındaki Roblox oyuncularının başvurularını kabul etse de ilerleyen zamanlarda diğer ülkelerde de söz konusu proje kapsamında işe alımlar yapılacaktır. Diğer ülkelere de sanal şube açılması işlemi yapılacaktır.

İşe alınan personelin IKEA tarafından, müşterilere mağaza içindeyken yardım etmek, çevrimiçi satın almalarda mobilya seçimine destek vermek, bistro alanında sanal köfte servisi yapmak gibi görevleri üstlenmeleri bekleniyor.

Söz konusu işe alınan personele 13 ila 15 sterlin ücret ödenmesi planlanmaktadır. Roblox'un ülkemizde de çok popüler olması ilerleyen zamanlarda IKEA'nın proje kapsamına ülkemizi de dahil edip etmeyeceği sorusunu akıllara getirmektedir.

Meb Hocam/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.