Geçimini kredi kartları ile sağlayanlar yandı

Geçimini kredi kartları ile sağlayanlar yandı
Kredi kartını kullanarak geçimini sağlayanlara kötü haber geldi. İşte detaylar...

Pandemi döneminde 'olağanüstü şartlar' gerekçe gösterilerek düşürülen kredi kartı asgari ödeme oranı, parasal sıkılaşma adımları gerekçesiyle yeniden yükseltilecek

BANKALAR HAREKETE GEÇTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kredi kartlarına yönelik taksit uygulamalarının gelişmiş ülkelerde bulunmadığına dair sözlerinin ardından piyasalar, yeni bir düzenlemenin kapıda olduğuna dikkat çekti.

ASGARİ ÖDEME ORANLARI YÜKSELTİLECEK

Türkiye'de uzun süre boyunca kredi kartı asgari ödeme tutarı belirli bir limitin altı için yüzde 30, üst limitli kartlar içinse yüzde 40 şeklinde uygulanmıştı.

2020 yılında başlayan pandemi süresinde, iş hayatının sekteye uğraması ve harcamaların artmasını gerekçe gösteren vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla kredi kartı limitlerini 25 bin liranın altındaki kartlar için yüzde 30, üzerindeki kartlar içinse yüzde 60'a sabitleyen BDDK, bu oranlarda değişikliğe gidecek.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.