Evlenecek çiftlere tam 150 bin lira devlet desteği

Evlenecek çiftlere tam 150 bin lira devlet desteği
Aile ve sosyal hizmetler bakanlığından evlenecek olan çiftlere yuva kurmalarına yardımcı olacak destek paketi açıklandı. İşte detaylar...

Başvuru yaparak evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanan ve Mayıs ayında resmi nikâh işlemlerini tamamlayan 1.203 çiftin toplamda 180 milyon 450 bin lira ödeme aldığı belirtildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi desteği sunduklarını ifade etti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan evlilik desteğine başvuruda bulunmak için https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-yeni-evlenecekler-icin-evlilik-kredisi-basvurusu linkine tıklanarak e-devlet şifresi ile başvuruda bulunulabilir.

Başvuruda bulunan adaylar nikahlarını yaptıktan sonra söz konusu 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli krediye başvuru işlemlerini tamamlayacaklardır.

Meb Hocam / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.