Emekli Olurken Kıdem Tazminatı Alınır Mı? Emeklilik Dilekçesi Ne Zaman Verilmeli?

Emekli Olurken Kıdem Tazminatı Alınır Mı? Emeklilik Dilekçesi Ne Zaman Verilmeli?
Memurlar bugünlerde emeklilik şartlarını tamamladılarsa bile dilekçe vermek için acele etmemeliler. Emeklilik dilekçesi ne zaman verilmeli? Emekli olurken kıdem tazminatı alınır mı?

Emeklilik şartlarını tamamlamış olan pek çok çalışan bugünlerde emeklilik dilekçesi vermek için hazırlanıyor. Ancak buınun için bir kaç gün daha beklemek, kendileri adına iyi olacaktır. Çünkü Temmuz ayının gelmesi ile birlikte, emekli olacak vatandaşların kıdem tazminatı artacak. Peki emekli olurken kıdem tazminatı alınır mı? Emeklilik dilekçesi ne zaman verilmeli?

Emekli Olurken Kıdem Tazminatı Alınır Mı?

Halihazırda çalışan ancak aynı zamanda emeklilik şartlarını da tamamlayan vatandaşlar, emekli olmaları halinde kıdem tazminatı alma hakkını da elde etmiş oluyorlar.

Emeklilik Dilekçesi Ne Zaman Verilmeli?

Çalışan ancak artık emeklilik şartlarını tamamlamış olan vatandaşlar, emeklilik dilekçesi vermek için bugünlerde acele etmemeli. Temmuz ayına sayılı günler var. Temmuz ayında memur ve emekli maaşları zamlanacak. Bu durum da beraberinde daha yüksek maaş ve daha yüksek kıdem tazminatı anlamına geliyor.

Memurlar için şu anda kıdem tazminatı tavan ücreti 35.000 TL olarak hesaaplanıyor. Emeklilik şartlarını tamamlayan bir memur, 10 yıl çalışmış ise ve bugün emeklilik dilekçesi verecek olursa toplamda 350 bin TL kıdem tazminatı alacak.

Aynı memur Temmuz ayını bekleyecek olursa, Temmuz ayında memur maaşlarına %20 zam yapılacağı düşünülecek olursa (ki yapılacak olan zam miktarı henüz Haziran ayı enflasyon verileri açıklanmadığı için belirlenmedi) 420 bin TL kıdem tazminatı alacak.

Bu nedenle memurlar emeklilik şartlarını tamamlamış olsalar dahi emeklilik dilekçesi vermek için Temmuz ayını ve maaş zamlarının açıklanmasını beklemelidirler.