Çocuğu Okula Giden Aileye Aylık Destek Ödemesi Ne Kadar Olacak?

Çocuğu Okula Giden Aileye Aylık Destek Ödemesi Ne Kadar Olacak?
Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal destek ödemelerine Temmuz ayında zam gelecek. Buna çocuğu okula giden aileye destek ödemesi de dahil.

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuğu okula giden aileye aylık destek ödemesi yapmaya devam ediyor. İhtiyaç sahibi ailelere destek olmayı sürdüren Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen en önemli destek ödemeleri arasında Sosyal Ve Ekonomik Destek SED yer alıyor.

Çocuğu Okula Giden Aileye Aylık Destek Ödemesi

3 Temmuz 2024 Çarşamba günü sabah saat 10.00'da TÜİK, 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklayacak. Buna göre memur ve emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranları da belirlenmiş olacak. Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan sosyal yardımlara za memur maaş zammı oranında zam yapılacak.

Buna göre, şimdiye kadar elde edilen bilgilerle çocuğu okula giden aileye destek ödemesi için ortalama yüzde 20 oranında zam yapılacağı tahmin ediliyor. Yapılması beklenen bu zamla birlikte, aylık ödeme tutarı SED için 6.396 TL'ye yükselecek. Çocuğu okula giden aile Temmuz ayından itibaren bu tutarı alacak.

MEB Hocam - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.