Bugün Başladı: Emekliye Konaklamada Yüzde 15 İndirim Yapılacak!

Bugün Başladı: Emekliye Konaklamada Yüzde 15 İndirim Yapılacak!
Emekliye konaklamada yüzde 15 indirim yapılacak. Karar Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından açıklandı ve Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre emekliler nerelerde konaklamaları halinde yüzde 15 indirim avantajından yararlanabilecek= Hangi alanların emeklilerin kullanımına açılması söz konusu olacak? Karar ne zamana kadar geçerli?

Emekliye konaklamada yüzde 15 indirim yapılacağı müjdesi Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından verildi. Emeklilere, kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde yüzde 15 indirim yapılacak. 21 Mayıs 2024 Salı (Bugün) itibari ile geçerli olan uygulama Resmi Gazete'de yayınlandı ve Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından "müjde" olarak duyuruldu.

Emekliye Konaklamada Yüzde 15 İndirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılını "Emekliler yılı" olarak ilan etmesinin sonrasında, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekliler için yeni adımlar atılacağını duyurmuştu. Bakan Işıkhan geçtiğimiz günlerde de emekliye 8'li destek paketine değindi.

Bu gelişmelerin üzerine harekete geçen Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, çalışmalarını tamamlayarak, alınan kararı Resmi Gazete'de yayınladı. Buna göre, emekliler kamuya ait misafirhane, öğretmenevi, sosyal tesis ve konuk evlerinden yüzde 15 indirimli yararlanacak. Uygulama bugün itibari ile geçerli olacak.

Gençlik Ve Spor Bakanlığı'na bağlı spor tesisleri de emekliler tarafından kullanılabilecek. Karar 31 Aralık 2024 tarihine kadar geçerli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

1 Yorum