Bayramın 3. Gününde Kurbanlık fiyatları Düştü Mü?

Bayramın 3. Gününde Kurbanlık fiyatları Düştü Mü?
Kurban Bayramının üçüncü gününde kurbanlık fiyatları düştü mü? Fiyatlar ne zaman düşmeye başladı? Ne kadar oldu? Daha fazla düşer mi? Küçük baş koyun kaç TL?

Her ne kadar Kurban Bayramı 4 gün olsa da Müslümanlar tarafından, bayramın ilk 3 günü kurban kesimi yapılır. 2024 yılı için pek çok vatandaş, Kurbanlık fiyatlarının çok yüksek olduğunu ifade etmiş ve hatta fiyatlar 2023 yılına göre %100 oranında artmıştı. Bunun üzerine kurbalık satışlarının az olması, fiyatlar üzerinde nasıl etki yaptı? Kurbanlık fiyatları düştü mü?

Kurbanlık fiyatları Düştü Mü?

Vatandaşların tepkisi ve kurbanlık satışlarının düşük olması gibi gerekçelerle, Kurban Bayramının üçüncü gününde kurbanlık fiyatları düştü. Peki fiyatlarda ne kadar düşüş oldu? İşte Kurban Bayramının üçüncü gününde kurbanlık fiyatları:

Adana'da, arefe günü ve öncesine göre kurbanlık fiyatları, bayramın 1. ve 2. günlerinden itibaren düşmeye başladı.

25 Mayıs'ta kurbanlık fiyatları şu şekilde belirlenmişti:

• Küçük baş koyun KG: 250 TL

• Keçi KG: 200 TL

• Teke KG: 230 TL

• Büyük baş tosun KG: 250 TL

• Düve KG: 230 TL

• Küçük baş kesim: 500 TL

• Büyük baş kesim. 4 parçaya bölmek sureti ile 4.000 TL

• Kıyma çekim KG: 15 TL

Vatandaşa yüksek gelen bu fiyatlar arefe günü de dahil uygulandı. Peki sonrasında kurbanlık fiyatları düştü mü?

Evet! Kurban Bayramı'nın 1. günü itibari ile kurbanlık fiyatları, satıcılar tarafından düşürülmeye başlandı.

Kurban satıcıları, ellerinde mal kalmaması için yaptıkları fiyat düşüşü ile birlikte, daha önce 20.000 TL'ye sattıkları küçük baş koyunları 18.000 TL'ye kadar düşürdü.

Fiyatların bugün daha da düşmesi bekleniyor. Bu durum vatandaşın yüzünü güldürüyor. Ve kurban pazarlarında sıkı pazarlıkların devam etmesine neden oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.