ATM'lerde tek tip banknot dönemi başlıyor

ATM'lerde tek tip banknot dönemi başlıyor
 Yazar / MEB Hocam
ATM'lerde tek tik banknot döneminin başlayacağına ilişkin açıklamalar yapıldı. Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu'dan da paylaşım geldi.

Enflasyon ve zamların artışıyla birlikte artış 5 ve 10 TL gibi miktarlar ihtiyaçları rahatlıkla karşılamıyor. Hal böyle olunca ATM'lere de yeni düzenlemeler getirilmeye başlandı.

Küçük banknotlar artık yavaş yavaş kaldırılacak. İlerleyen günlerde tek banknot devri başlayacak.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu ''Bankalar 5, 10, 20 TL'den sonra 50 TL banknotu da ATM'lere koymamaya başladı. Bazı bankalar 100 TL banknotu da ATM'lere koymama çalışmaları yürütüyor. Yakında ATM'lerde sadece 200 TL banknotlar olacak'' diyerek konu ilişkin açıklama yaptı.

Vatandaşlar ATM'lerden artık yüksek tutarlar çekiyor. Hatta durum öyle ki bazı ATM'lerden 5,10,20 TL tutarındaki para çekimi yapmak imkansız hale geldi.

Farklı banka ATM'lerinde yakın bir zamanda 200 TL'lik banknotlar çekilebilecek gibi görünüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.