Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı 2024? Ne Zaman Ve Ne Kadar Yapılacak?

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı 2024? Ne Zaman Ve Ne Kadar Yapılacak?
Asgari ücrete ara zam yapılacak mı? Ne zaman ve ne kadar ara zam yapılacak? Tahminler gerçeği yansıtıyor mu? Temmuz ayında asgari ücrete zam bekleniyor mu?

Asgari ücete ara zam yapılacak mı 2024 yılının bugünlerinde, internet ortamında yanıtı en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Bu konu çok fazla yorumla gündeme geldi. Asgari ücrete ara zam yapılmayacağı, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından aylar öncesinden dile getirildi. Konu ile ilgili yeni açıklama ise SGK Baş Uzmanı İsa Karakaş tarafından yapıldı.

Asgari Ücrete Ara Zam Yapılacak Mı 2024?

SGK Baş Uzmanı İsa Karakaş, TGRT Haber'e yapmış olduğu konuşmada, kamu çalışanlarına ara zammın Temmuz ayında yapılacağını dile getirdi. Asgari ücrete ise Eylül ayında ara zam beklediğini ifade etti.

Yapılacak olan ara zammın, asgari ücretle geçinenlerin yaşan şartlarını iyileştirmek adına önemli bir adım olacağını sözlerine ekleyen Karakaş, yapılacak olan ara zam miktarını ise 4.000 TL olarak beklediğini söyledi.

İsa Karakaş sözlerini şu şekilde tamamladı:

Geçim sıkıntısı yaşayan asgari ücretliler, gıda, kira ve diğer temel ihtiyaçlardaki fiyat artışlarından olumsuz etkileniyor. Zor durumda olan asgari ücretliler için planlanan zam, ekonomik anlamda büyük bir rahatlama sağlayacak.

MEB Hocam - Özel Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.