Altını olanlara Maliye Bakanlığından kötü haber

Altını olanlara Maliye Bakanlığından kötü haber
Son dönemde inen ve çıkan fiyatlarıyla dikkatleri üzerine toplayan altın piyasası ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten önemi açıklamalar geldi.

Altın Sahiplerine üzücü Haber: "Bakanlık Kararıyla Ne Zaman Yasaklanacak?"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in önderliğinde ilerletilen yeni ekonomi programında altın için dış alımda bir çok düzenlemeler getirilmişti. Limit uygulamasının ardından Bakanlık kararıyla altın alış-veriş hareketlerine yönelik güncel bir revizyona gidileceği iddia edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in isteği üzerine altın sahipleri için bir dizi sistem revizyonu yaşanırken, altın ithalatına yönelik limit uygulaması uygun görülmüş ve bu karar kuyumcular ve mücevherat sektörü tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

ŞİMŞEK: YASAKLAR SÜRECEK

ŞİMŞEK Yaptığı açıklamada; "Altına yönelik biz bir kota uygulamasına gittik. Tabii ki çıkar çevreleri memnun değil... Valla kusura bakmasınlar, bir metali ülkede olmayan döviz kaynaklarıyla ithal edeceksiniz, sonra bir köşede atıl olarak duracak. Bunun neresi memleketin menfaatine? Vatandaşlarımızın tercihine saygılıyım. Bu noktada hiçbir tereddüt yok ancak biz burada kaynaklarımızı ülkemizin menfaatine ve yatırıma, üretime, dolayısıyla istihdama ve ağırlıklı olarak ihracata dönüştüreceğiz." Şeklinde konuyla ilgili düşüncelerini ifade etti. Bu şekilde geri adım atılmayacağının altını çizmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.