Aile destek ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih belli oldu

Aile destek ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih belli oldu
 Yazar / MEB Hocam
Destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı son zamanlarda sıklıkla araştırılıyordu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin 9 Ağustos itibariyle hesaplara aktarılacağını açıkladı.

Türkiye Aile Destek Programı iki senedir 4 milyondan fazla aileye ulaşmıştı. Bu yıl da devam eden destek ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. Bakan Mahinur Göktaş 9 Ağustos 2024 itibariyle ödemelerin yapılacağını açıkladı.

"Küresel salgın döneminde başlattığımız Türkiye Aile Destek Programı ile ülkemizde birçok aileye maddi destek sağladık. 2022 yılında başlattığımız programın son ödemesini haziran ayında hak sahiplerine teslim etmiştik" açıklamalarını yapan Göktaş, ödemelerin yıl sonuna kadar uzatılacağını da duyurdu.

Yıl sonuna kadar 4 milyar lira ödeme yapılacak

Her ay ortalama 3 milyondan fazla aileye 4 milyar ödeme yapılacak. Bu ödemeler çocuk sayısı ve aylık gelire göre belirlenecek. Ayrıca elektrik tüketimini de içeren destek ödemeleri ailelerin ekonomik açıdan rahatlamasını sağlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.