3 Ay Asgari Tutar Ödenirse Ne Olur? Kredi Kartı Kapatılır Mı?

3 Ay Asgari Tutar Ödenirse Ne Olur? Kredi Kartı Kapatılır Mı?
İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 3 ay asgari tutar ödenirse ne olur? Kredi kartı kullanıma kapatılır mı? Kredi kartı kapanır mı? Limit artışı yapılmaz mı? Nakit avans çekilmez mi?

Faizlerin arttırılması ile birlikte kredi kartlarına yeni düzenlemeler getirilmişti. Yapılan düzenlemeler hakkında bilgi paylaşılırken doğru olan ve olmayan haberler gündemin ana konuları halini almıştı. Örneğin bugünlerde, 3 ay asgari tutar ödenirse ne olur sorusuna yanıt aranıyor. Çünkü bu durumun yaşanması halinde kredi kartlarının kapatılacağı ifade edilmişti. Konu ile ilgili açıklama İletişim Başkanlığı'ndan geldi:

3 Ay Asgari Tutar Ödenirse Ne Olur?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kredi kartı ödemelerinin üç ay boyunca ardı ardına, asgari tutar olarak yapılması halinde, vatandaşın kredi kartının kapatılacağı iddiasının gerçek olmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu'nun yapmış olduğu, kredi kartlarına ilişkin yeni düzenlemeler içerisinde, kredi kartı kullanıcısının, üç ay asgari tutarı ödemesi halinde, kartın kullanıma kapatılması ile ilgili bir çalışması bulunmuyor.

Kredi kartı ile bir yıl içerisinde, toplamda üç kez asgari tutarın ödenmesi halinde o kart, nakit kullanımına kapatılıyor. Asgari tutarın üç kez peş peşe ödenmemesi durumunda ise kredi kartı kullanıma değil ama nakit kullanımına ve mal ile hizmet alımına kapatılıyor.

Bununla birlikte dönem sonu ödemesi tam olarak yapılanna kadar kredi kartının limit arttırımı söz konusu olmuyor. Yapılan açıklamada aynı zamanda, bu tarz spekülatif açıklamalara itibar edilmemesi ibaresi de yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.