Eğitim ve öğretim faaliyetlerine getirdiği yenilikler ve aldığı radikal kararlarla büyük tepki toplayan Bakan Tekin aldığı mülakat kararı nedeniyle 20 BİN öğretmen adayını zor durumda bıraktı.
MEB'in başarısız olan bu girişimi geri adıma da yatkın değil. Bakan Tekin'e göre Danıştay'dan gelecek kararı beklememek farklı sonuçlar doğurabilecek. Öte yandan en çok kafaları karıştıran ve sorgulatan konu mülakatın yapılması ne kadar gerekli? Mülakatsiz bir atama süreci daha kolay şekilde tamamlanabilecekken neden bu kadar ısrar ediliyor?
2023 KPSS sınavında istediği puanı alan öğretmenler Danıştay'dan gelecek haberi bekliyor. Bekleme aşamasında en çok dikkat çeken gelişme mülakat sonuç ekranının yarım saatliğine açılıp kapanması oldu.
Kısa süreliğine açılan mülakat ekranındaki puanlar da çok konuşuldu. Bakan Tekin mahkeme kararına göre mülakat notunun %100'ya veya %50 olacağını söylüyor ancak kesin karar çıktıktan sonra atama yapabileceğini de ekliyor. Danıştay kararı doğrultusunda süreç daha hızlı ilerleyecek.
Öncelikle e-devlet üzerinden mülakat sonuç ekranı açılacak. Ardından yerleştirme süreci başlayacak. Hızlandırılmış bir arşiv araştırması ve güvenlik soruşturması sürecinden sonra atamalar yapılacak.
Mülakatın olması ne kadar gerekli? Mülakatsız bir atama yapılmaz mıydı? sorularına yönelik Bakan Tekin şu ifadeyi kullanıyor:
“Karar çıktığı anda oradaki hesaplama yöntemine göre hesaplama yapacağız ve ekran açılacak. Öğretmenlik mesleğinde mülakat yapılması gereken ve zorunlu bir uygulamadır.”
Meb Hocam / ÖZEL HABER